Boška Bahtijarević

'Željela sam postići dojam da su se snovi ostvarili'

Tekst: srđan sandić

Zagreb, 11.12.2021 - Gloria Glam rodjendan
Fotografije: Marko Miščević i Ivana Nobilo / Cropix

Snovito uređenje ekskluzivne večere povodom 15 godina postojanja Glorije Glam u Bistro Apetitu by Marin Rendić uredila je arhitektica Boška Bahtijarević, vlasnica concept storea „Tvoje”. 

Istančan ukus naših gostiju – redom umjetnici, poslovnjaci i kulturnjaci nije lako zadovoljiti jer i oni sami ponešto drugačije i sofisticirano misle svoje privatne i poslovne „scenografije” u kojima bivaju.

“Kako je tema Gloria Glam slavlja bila „snovi” htjela sam da kroz neko kretanje kroz prostor samog restorana, od ulaza pa do samog kraja koji se nalazio u zimskom vrtu, na izvjestan način snovi budu i ostvareni”- objašnjava Boška Bahtijarević.

gg večera u Bistrou Apetit by Marin Rendić
Zagreb, 11.12.2021 - Gloria Glam rodjendan

A kako je njezin san o našemu snu izgledao? „Kako je blagdansko vrijeme zamislila sam šumu borova koji su na tom ulazu potpuno goli i prirodni, u dijelu gdje se održavala večera oni dobivaju podnožje ispunjeno zlatnim kuglama i onda se te kugle u dijelu zimskog vrta podižu na borove koji su onda potpuno okićeni, zlatni, kičasti, sjajni, okruženi poklonima i time dobivamo dojam da su nam se snovi ostvarili.”

Naši su gosti i više nego uživali u intimnoj i toploj predblagdanskoj večeri, a dok su čekali izvrsne delicije, mogli su uživati u čarobno uređenom stolu koji je bio, u najmanju ruku – „instagramičan”: „Stolove na kojima su sjedili uzvanici sam odlučila potpuno minimalizirati i efekt snivanja napravila svijetlom mnoštva svijeća, neutralnih boja i samo je u toj bijelini odskakao meni i natpisi gostiju vezani zlatnim špagicama i zlatnim listićima. Ujedno je i rasvjeta cijelog restorana bila u amber tonu da dodatno pojača taj jedan prirodni ugođaj svijetlosti samih svijeća.”

Nakon ekskluzivne večeri borovi koji su bili scenografski vrhunac donirani su u starački domovima Grada Zagreba te smo na taj način cijelo slavlje „reciklirali”, a snovi su otišli dalje. Do realizacije… Do nekih novih snova.