Ida Prester

Zahvalna sam svemiru na ovom letu

Tekst: Srđan Sandić

ida prester
Fotografija: Vedran Peteh

Ida Prester je pjevačica, kantautorica, voditeljica i duhovita influenserica s nerijetko ozbiljnim aktivističkim – zdravorazumskim angažmanima. Podržava, ohrabruje sjajne projekte, voli druge i drugačije, a ujedno je i ponosna majka dvojice dječaka koje često uključuje u svoje Instagram objave. O čemu sanja, gdje joj je zahvalnost smještena, ali i kako joj je bilo na snimanju GG spota, u sljedećih je par odgovora.

Koji vam se san ostvario ove godine?

– Rasprodani koncerti u Zagrebu, Beogradu i Novom Sadu. Danima unaprijed. To nikad nisam ni sanjala, jer se nisam usuđivala. U totalnoj sam euforiji.

Čemu se nadate u 2022., s kakvim raspoloženjem i težnjama ulazite u novu godinu?

– Što se mene tiče, ja sam ostvarila sve što sam htjela, ne treba ništa više. Samo da sve ostane ovako. Imam nekoliko bolesnih prijatelja, sve svoje snove i dobre želje bih prebacila njima.

Tko ne sanja, tko ne osjeća tu strast nedostižnog, tog Muza ne posjećuje

O čemu ste sanjali u djetinjstvu?

– Da postanem velika. A sad sanjam da opet budem mala, plava, frćkava blebetavica.

Zagreb, 28.11.2021 - Snimanje spota 15 godina GloriaGlam
Odijelo RAIINE/ cipele SANIA D'MINA/ Torbica ATP ATELIER/ rukavice RHANDERS/ Naušnice BJØRG (CONCEPT STORE GARDEROBA)

Utječu li i na koji način snovi na vašu kreativnu energiju?

– Apsolutno! Za mene svaka ideja dolazi iz čežnje, iz fantazije. Tko ne sanja, tko ne osjeća tu strast nedostižnog, tog Muza ne posjećuje. Puno sanjarim, kad svi zaspu negdje oko ponoći, ja krećem pulsirati i stvarati paralelne svjetove.

Po čemu ćete pamtiti iskustvo snimanja videospota za GG?

– Naplesala sam se! Mislila sam da će biti puno statičnije, ali redatelj me zamislio u pokretu.

Na kraju još jedne godine, na čemu ste zahvalni?

– U cijelom kaosu koji nas okružuje, naučili smo biti zahvalni. Život, dodir, udah, sada sve to itekako cijenimo. Živi smo, zdravi smo, imam najslađa dva mladunca koja mi rastu pod krilom. Doći će jednom i teški trenuci, ali zasad sam zahvalna svemiru na ovom letu. Vraćam ljubav svijetu oko sebe na sve načine koje znam.

x