Jelena Geštakovski

Živim svoje snove

Tekst: lea Ladišić

jelena geštakovski
Fotografija: Vedran Peteh / Cropix

Dizajnerica Jelena Geštakovski, vlasnica brenda y/Gia, otkriva nam zašto joj je  ova godina bila posebna, koji su joj se snovi ostvarili, ali i kako joj je bilo na snimanju gg spota.

Koji vam se san ostvario ove godine?

– Ostvarilo mi se puno snova, čak i oni koje nisam znala da imam. Suradnje s raznim stilistima i fotografima, y/GIA kaput koji je dospio na veliku scenu Eurosonga, i najveći i meni osobno najdraži san mi je ispunio Mango Sticky Rice Vintage u kojemu je tromjesečna izložba kolekcije bila dostupna svim kupcima te nagrada za najboljeg mladog dizajnera koja je priznanje za dosadašnji rad i trud.

Čemu se nadate u 2022., s kakvim raspoloženjem i težnjama ulazite u novu godinu?

– Nadam se da ćemo se u nadolazećoj godini svi više posvetiti očuvanju okoliša, da ćemo se osvijestiti o trenutnom stanju i potrebi za promjenama u ponašanju i u razmišljanju. Promicati i predstaviti temu zagađenja okoliša i predstaviti konkretna rješenja, pa makar i malim koracima; razmisliti prije kupnje trebam li još jedan “isti takav imam” odjevni predmet, recikliranje tekstila itd…

Sanjanje tumačim i doživljavam kao maštanje, naravno da to utječe na moje kreativno stvaranje

O čemu ste sanjali u djetinjstvu?

– Kada sam bila mala sanjala sam puno i često. Zapravo sam većinu vremena provodila u svom svijetu mašte. Ne mogu konkretno izvojiti ideje koje su mi se tada motale po glavi, ali zaključujem da danas, kada više ne maštam toliko često, zapravo živim svoje snove.

Zagreb, 28.11.2021 - Snimanje spota 15 godina GloriaGlam
Dolčevitka HENRIK VIBSKOV/ Top GANNI/ Hlače GANNI/ Cipele SANIA D'MINA/ Marama GANNI (CONCEPT STORE GARDEROBA)

Utječu li i na koji način snovi na vašu kreativnu energiju?

– Sanjanje tumačim i doživljavam kao maštanje, naravno da to utječe na moje kreativno stvaranje. Smatram da maštanje proicira podsvjesne ideje koje zatim postaju stvarnost recimo na papiru, u materijalu, na kraju u odjevnom predmetu, fotografiji itd. Kreativna energija određuje i ispunjava moje snove, stvaranjem i kreiranjem.

Po čemu ćete pamtiti iskustvo snimanja videospota za GG?

– Posebno ću pamtiti snimanje videospota za Gloriju Glam, budući da mi je to bilo prvo pravo snimanje. Trema je nestala zahvaljujući ljudima koji imaju dobre ideje i još bolje ih realiziraju, tako da sam se zabavila uz opuštenu atmosferu na setu.

Na kraju još jedne godine, na čemu ste zahvalni?

– Zahvalna sam za sve ljude koje sam upoznala i koje imam, koji me inspiriraju, podržavaju, prepoznaju i cijene trud i rad te mi pomažu na mom putu. Zahvalna sam na svim uspjesima, pruženim prilikama, izazovima i preprekama koje me izgrađuju i pripremaju za velike stvari u budućnosti. Posebno sam zahvalna svojoj obitelji i prijateljima koji mi pomažu i podržavaju na mom putu.

x