Ljupka gojić mikić

Zahvalna sam što nisam izgubila sebe

Tekst: Srđan Sandić

Zagreb, 28.11.2021 - Snimanje spota 15 godina GloriaGlam
Fotografija: Vedran Peteh/Cropix

Ljupka Gojić Mikić bivši je model s impresivnom (gotovo pa neusporedivom) karijerom, a danas uspješna poduzetnica i majka tri kćeri, u sretnom braku s Mihaelom Mikićem. U ovomu blic intervjuu dotaknuli smo se malih, djevojačkih snova, zahvalnosti spram odlazeće godine, ali i nadanja spram nove.

Koji vam se san ostvario ove godine?

– Da život bude ipak malo mirniji, vlada pandemija koja nam je oduzela puno dragih ljudi, oduzela nam je slobodu. Ove godine si nisam dozvolila ništa sanjati osim da bude što mirnije…

Čemu se nadate u 2022., s kakvim raspoloženjem i težnjama ulazite u novu godinu?

– Samo da se život ne zakomplicira još više. Jedina želja su mi bezbrižna putovanja kao nekad, ali bit ću strpljiva kao i za sve drugo. Nismo ni prva ni zadnja generacija koja svoje želje i osjećaje treba malo staviti sa strane…

zahvalna sam što i dalje mirno spavam i sanjam

O čemu ste sanjali u djetinjstvu?

– Sanjala sam ono što danas živim, samo sam mislila da ću do 40. biti model.

Zagreb, 28.11.2021 - Snimanje spota 15 godina GloriaGlam
kaput/haljina HENRIK VIBSKOV/ Kapa RODEBJER/ Cipele GANNI (CONCEPT STORE GARDEROBA)

Utječu li i na koji način snovi na vašu kreativnu energiju?

– Moja kreativnost dolazi iz svega: kuhanja, šetnje, djece, magazina, nekad je dovoljno da se probudim s nekim lijepim osjećajem, makar se ne sjećam sna.

Po čemu ćete pamtiti iskustvo snimanja videospota za GG?

– Snimanje videospota za GG pamtit ću po ljudima na njemu. Odlična ekipa puna snova koje se trudi ih i ostvariti. Možda i malo po tome što je za razliku od nas druga ekipa imala grijalicu pa nisu morali sanjati da su na Maldivima kao Suzana i ja.

Na kraju još jedne godine, na čemu ste zahvalni?

– Zahvalna sam što nisam izgubila sebe, zahvalna sam što i dalje mirno spavam i sanjam, jer takva sam dobra i drugima oko sebe. Sve ostalo je kao i uvijek: život je malo siv, malo žut .

x