Nika Turković

Ulazim u novu godinu s velikim planovima

Tekst: lea Ladišić

Zagreb, 30.11.2021 - Snimanje spota 15 godina GloriaGlam
Fotografija: Ivana Nobilo/ Cropix

Glazbenica Nika Turković jedna je od zvijezda gg spota za 15 godina snova – otkrila nam je svoje planove za 2022., ali govorila i o svojim snovima – onim ostvarenim i onima koji se tek trebaju ostvariti. 

Koji vam se san ostvario ove godine?

– Ove sam godine službeno postala samozaposlena, nešto o čemu sam jako dugo sanjala, pa bih definitivno to izdvojila. 

Čemu se nadate u 2022., s kakvim raspoloženjem i težnjama ulazite u novu godinu?

– Nadam se nekim velikim glazbenim projektima; albumu, koncertima i još nečemu o čemu također sanjam godinama, no to je zasad još tajna. Ulazim u novu godinu s velikim planovima, još većim snovima i željama za uspjehom, kao i voljom za rad i ostvarivanje ciljeva. Bez obzira na sve, vjerujem da će godina biti bolja nego prethodna. 

mislim da svaki umjetnik inspiraciju crpi od svuda, a posebno iz vlastite mašte

O čemu ste sanjali u djetinjstvu?

– Da jednog dana postanem forenzičarka ili pjevačica. S obzirom na to da je ovo prvo bilo malo nezgodno i teže ostvarivo, s ponosom mogu reći da se ovo drugo ostvaruje, a to je velika stvar. 

Zagreb, 30.11.2021 - Snimanje spota 15 godina GloriaGlam
Sako RAIINE/ Čizme GANNI/ Naušnice BJØRG (CONCEPT STORE GARDEROBA)

Utječu li i na koji način snovi na vašu kreativnu energiju?

– Mislim da moji snovi imaju ogroman utjecaj na moj pogled na svijet, pa tako i na moju kreativu. Nekako mislim da svaki umjetnik inspiraciju crpi od svuda, a posebno iz vlastite mašte. Snovi su jedno od boljih mjesta za upravo to. 

Po čemu ćete pamtiti iskustvo snimanja videospota za GG?

– Osim što sam se smrznula, definitivno ga pamtim po nekoj čarobnoj energiji i najboljem timu na setu. Hvala vam na tome. 

Na kraju još jedne godine, na čemu ste zahvalni?

– Zahvalna sam što sam unatoč ovako neizvjesnim vremenima uspjela raditi ono što volim; pisati i dijeliti novu glazbu s ljudima, kao i provoditi vrijeme s obitelji i najboljim prijateljima. Za kraj, uvijek sam zahvalna što svake godine naučim nešto novo o sebi i što svake godine ponovno vjerujem u bolju budućnost. 

x