razgovarali smo...

Filozofiranje o ljubavi, sreći, snovima...

Autor: Lea Ladišić

naslovnica_skupa

GG Talk, odnosno video eseji u kojima smo ugostili zvijezde, i one malo manje poznate, ali svakako važne sugovornike, jedan su nam od najdražih formata pa smo izdvojili najdraža filozofiranja o neizostavnim životnim temama. 

Ivana Paradžiković o ljubavi i sreći

“Ljubav je smisao života, ja sam biće koje ne može živjeti bez ljubavi. (…) jednostavno ne mogu preživjeti dan ako ne dobijem svoju količinu ljubavi. …Sreća je kad nemaš želja, kada shvatiš da imaš sve, što god to nekome značilo. Sigurno nije meni i tebi isto.”

Josipa Lisac - mostovi od sna

„Ja živim aktivnije noću nego danju, meni je dan nekako dosadan, zato što strašno puno sanjam. Sanjarenja, snovi, pitanje je kako realizirati te svoje snove. O čemu? O nečemu što bih željela, ne znam što je to… Nešto moram pronaći. Cijelo vrijeme si u tim, ja to kažem, sanjarenjima – ali to treba realizirati i to je ono najteže.”

Leona Paraminski o snovima, stvarnosti i glumi

Meni je to kao jedna stvar, barem meni u životu. Ono što sanjam često pretvaram u stvarnost, ono što mi se događa tijekom dana to mi nekad budu snovi jer rješavam stvari podsvjesno, a gluma je – rekla bih bila je moj život, ali me uvijek određivala i bila je moja prva ljubav. Kao da je uvijek postojala u meni od rođenja. Gluma je zapravo najdivnija stvar na svijetu.”

Severina o sreći, povjerenju i lojalnosti

“Sreća je za mene majčinstvo, sve one male stvari koje propuštamo, a kasnije se volimo nazvati nesretnima. A to je svuda oko nas. Sreća je za mene kad se ujutro probudim mirna, zadovoljna, kad idem u novi dan s lijepim mislima…”

Nina Badrić o ljubavi

“S godinama dolazi veliko iskustvo, ali i danas stojim iza tog stiha ‘Ja za ljubav neću moliti’ i nikoga ne treba moliti za ljubav. Tko te ne voli – ciao!”

Ivor Martinić o sreći

“Sreća je želja da sadašnji trenutak ne prestane što odmah upisuje i to da je sreća nešto tragično zato što znamo da ništa nije nepromjenjivo…”

Zlatan Vehabović: Umjetnost može, život ne može

„U umjetnosti imaš, za razliku od života, apsolutnu slobodu. Ta sloboda dolazi s jednim velikim ali – u osnovi se ne snalazimo dobro sa slobodom jer smo puno bolji u sustavima i okvirima i nekako, čini mi se da je najveća vrijednost umjetnosti što daje autoru ideju beskompromisne slobode”

Maja Posavec o sreći

“Sreću dosta vežem uz neki adrenalin, nešto uzbudljivo… Uz neki rub. (…) Ali smatram da sreća ima mirnu stranu i da to može biti i dok sam u nekom svom miru –  i to je sreća.”