Elvira Kranjčar

'Možda nam umjetnici vrate snove'

Dizajn bez naslova (24)
Fotografija: Marko Miščević

O izložbi “SAN”, na kojoj je okupljeno 15 renomiranih umjetnika, govori nam vlasnica Galerije Kranjčar – Elvira Kranjčar.

Slavljenički ciklus GG DREAMS započeli smo s izložbom “SAN” u Galeriji Kranjčar pod kustoskom direkcijom Vanje Babića, Mladena Lučića i Elvire Kranjčar, vlasnice umjetničke galerije, koja se kratko osvrnula na suradnju Glorije Glam i Galerije Kranjčar. 

“Izložba u Galeriji Kranjčar jednostavna naziva SAN u vizualno/mentalne dijaloge postavlja radove petnaest suvremenih autora odnosno autorica različitih generacija, koji su vezani uz izlagačko djelovanje galerije. Predstavljeni umjetnici podastiru nam kreativnu materijalizaciju njihovih snova te tumačenje onog stanja kada nesvjesno postaje svjesno. Naša sadašnjost sve je više bremenita, tmurna i surova, a komunikacija je postala otežana, sputana i ograničena. Kao da namjerno u sebi potiskujemo želju i smisao za poetično i lijepo, poništavamo našu snagu duha i bivanja unutar svog prostora i vremena, radost promišljanja i maštanja. Više ne sanjamo. Možda nam snove vrate umjetnici jer snivanje je jedno od njihovih poslanja. Želja nam je da ovi izloženi radovi poluče radost, možda divljenje i čuđenje te da nam pruže istinski ushit, jer on, makar ga i ne razumjeli, otkriva ljepotu i smisao našeg postojanja.”

Zagreb, 07.11.2021 - Umjetnici u sklopu izlozbe GG Dreams
Elvira Kranjčar

Upravo smo te emocije i željeli postići ovim projektom i naglasiti kako je važno sanjati baš kao što to i mi radimo.

“Izuzetno smo sretni i ponosni što upravo izložbom SAN započinjemo ciklus proslave 15 godina brenda Gloria Glam, koji smo nazvali GG DREAMS- jer se ne bojimo sanjati, ne bojimo se biti buntovni, drugačiji, progresivni, svoji. Naša ideja bila je proslavu posvetiti snovima i budućnosti kakvu priželjkujemo te iznimnim pojedincima, poput umjetnika čiji će radovi biti izloženi u sklopu naše izložbe SAN koju smo postavili u suradnji s Galerijom Kranjčar. Velika je čast i zadovoljstvo bilo surađivati s gospođom Elvirom Kranjčar koja je prepoznala ‘naše snove’ te se upustila u ovu kreativnu avanturu koja je naposljetku rezultirala okupljanjem respektabilnih umjetnika čiji su snovi preneseni u njihove umjetničke radove. Ovom izložbom želimo izazvati osjećaje sreće i ljepote te potaknuti na razmišljanje i,  naravno, sanjarenje”, poručila je Vedrana Čarapović Propadalo, urednica Glorije Glam.

IMG_6537 (1)
Fotografija: Mario Kučera