Gloria Glam x Galerija Kranjčar

Izložba 'SAN'

thumbnail_HORIZONT II_sandro dukic
Horizont; Sandro Đukić

Izložba „SAN” u suradnji Glorije Glam i Galerije Kranjčar slavi petnaest godina postojanja ovog najutjecajnijeg lifestyle medija u Hrvatskoj te tim povodom okuplja 15 renomiranih umjetnika čiji su se radovi dotakli motiva i teme sna, koji su određenu temu „snovito” obradili, prikazali, razradili.

Ovom izložbom ujedno započinje i ciklus proslave 15-godišnjeg uspješnog djelovanja na domaćoj lifestyle sceni, koju je Gloria Glam nazvala GG DREAMS – razdoblje koje će se posvetiti uzbudljivim vizijama (ljepše i bolje) budućnosti i svemu onome o čemu sanjamo, i to u društvu karizmatičnih individualaca i kreativaca te će trajati sve do kraja godine.

Umjetnici čija će djela otvoriti GG DREAMS su Dalibor Martinis, Ana Sladetić, Ivan Prerad, Mihael Klanjčić, Renata Poljak, Željko Kipke, Iva Ćurić, Sibel Latin, Zoltan Novak, Sandro Đukić, Ivan Posavec, Grgur Akrap, Paulina Jazvić, Maša Barišić, Slavka Pavić.

Sve pod kustoskom direkcijom Vanje Babića, Mladena Lučića i Elvire Kranjčar te u produkciji Galerije Kranjčar i Glorije Glam.

gg izlozba2_page-0001

Kustos Babić je u svom opisu izložbe, između ostalog konstatirao da se mnogi umjetnici danas odriču stvaralačkog eskapizma na uštrb angažiranosti i prevelikog podudaranja umjetnosti i života umjetnika: „Eskapizam u umjetnosti danas doista može sa sobom nositi i razne neželjene popratne i za nastanak kiča pogodne pojave, poput isprazne patetike ili pak jeftine sentimentalnosti. A snovi su – vratimo se sada napokon njima – neprijeporno u znatnoj mjeri povezani sa stanovitim manifestacijama eskapizma, što ih svrstava među krajnje osjetljive i opasne stimulatore u osmišljavanju i realizaciji umjetničkih djela.”

Mladen Lučić je pak ustvrdio da umjetnici zastupljeni na ovoj izložbi stvaraju jer sanjaju i maštaju, a to je imanentno čovjeku. „Posjetimo ih zato na ovoj izložbi da se podsjetimo kako smo još uvijek ljudska bića. Problem je što je većina ispričanih današnjih snova ovih umjetnika još jučer bila stvarnost.”

Izložbu čiji je partner  Barcaffè ESPRESSO  možete posjetiti od 11.11. – 22.11. u Galeriji Kranjčar.